Boknördigt

Roligt om bokberoende

Hittade den här roliga sidan som listar 25 tecken att man är bokberoende. Jag kan erkänna att jag kände igen mig både en och två gånger.

4 reaktioner till “Roligt om bokberoende”

 1. Det är du inte ensam om 😀
  Både roligt och sant!
  Drömhemmet – absolut! Men jag är totalt allergisk mot folk som sorterar böckerna efter färg.
  Och jag måste erkänna att jag bedömer människor lite grann efter vad de har för böcker hemma… Såna som inte har böcker alls kommer förmodligen från en annan planet. Bokhyllor med enbart prydnadsföremål (jag tycker böcker är prydnader men nu menar jag objekt av porslin, glas etc) är sorgligt.
  Boknörd? Självklart, och stolt över det!
  Veronica H.

  Gilla

 2. Folk utan böcker känns lite konstiga. Har nog lite svårt att relatera till människor som inte läser alls.
  Jag är också en stolt boknörd. Har skämts nog för mitt stora intresse.

  Gilla

 3. Tråkigt att höra att du skämts för ditt bokintresse. Jag har aldrig gjort det, trots att jag levt med böcker ända sedan jag var riktigt liten. Det blev liksom min identitet och image. I högstadiet hängde jag med några andra boknördar, och vi fick på något konstigt sätt litet status av vår gemensamma nördighet 🙂
  Sedan har böckerna betytt så mycket för mig genom livet, gett mig kraft, sällskap, trygghet och en sorts tillhörighet, så jag har nog inte tänkt på vad folk tycker. Min man sedan många år gillar också böcker, glädjande nog. Tyvärr har vi ganska olika smak, så det är inte så ofta vi kan diskutera en bok, men vi känner gemenskap i alla fall.
  Veronica H.

  Gilla

 4. Jag var nog inte medveten om att jag skämts för mitt bokintresse, men för något år sedan bestämde jag mig för att sluta styras av andras åsikter och bland det första som hände var att läsningen blommade ut. Jag bryr mig inte längre om alla översittartyper som kritiserat att och vad jag läst. Därför är det så roligt att blogga om böcker och läsa andras bokbloggar – jag inser att jag inte är ensam om detta intresset.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s