3 = Bra, Fantasy, Tonåring & unga vuxna

Goddess

Goddess (svenska titeln är Nemesis) är den sista delen i Josephine Angelinis Starcrossed-trilogi som förenar nutid och grekisk mytologi.

Helen har förändrats och är betydligt starkare, vilket behövs nu när de måste slåss mot gudarna som börjar lämna Olympus och plåga  mänskligheten igen. Samtidigt har hon fått kontakt med minnen från tidigare liv samt att hon plötsligt har tillgång till ett helt batteri av fantastiska krafter. Men en av dessa krafter, den främsta av dem alla, försätter alla som hon älskar i fara och tvingar henne att göra omöjliga val, val som får gamla vänner att tvivla på henne. Och dessutom vill känslorna som hon har för Lucas inte försvinna…

Jag måste säga att denna serien och speciellt Goddess har varit fantastiskt rolig att läsa. Otroligt spännande, fantasifullt, och extra kul att hon presenterar den grekiska mytologin och legenden om Troja ur ett nytt perspektiv.

Jag gillar författarens sätt att beskriva Helens, och de andras, komplicerade känslor och relationer, vilket jag tycker att hon gör med bravur. Och med tanke på att alla tre böckerna utspelar sig under loppet av några få månader så behövs det för att kunna fånga vidden av Helens förvandling för annars hade böckerna bara blivit ihåliga och orealistiska. Dessutom är Angelini verkligen duktig på att väva samman olika myter med handlingen och förvandla dem till en väl fungerande helhet.

Jag känner att detta är en trilogi som skulle bli jättehäftig om de filmades så nu hoppas jag att Hollywood får upp ögonen för den.

Mitt betyg: 3/5

2 reaktioner till “Goddess”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s