Drakens vrede

Drakens vrede är den första delen av många i Adam Blades Beast Quest-serie. Det är fantasy som riktar sig till barn som är i ”börja-skolan-åldern”.

Böckerna handlar om en pojke som heter Tom som lever i landet Avantien. De vidunder som brukar skydda landet har blivit förtrollade och sprider nu skräck bland befolkningen. Tom tar på sig uppdraget att befria vidundren från förtrollningen och ger sig ut med sin häst. Snart möter han flickan Elenna och hennes varg som de slår följe med.

Det är spännande kapitelböcker med stor, lättläst text (perfekt när barnen börjar vilja läsa själva) och ibland kommer det även en svartvit bild som illustrerar någon spännande del av handlingen. Det är precis lagom långa kapitel som slutar i spännande cliffhangers.

Detta är en serie som blivit mycket uppskattad av mina barn och jag tycker att de är spännande och roliga att läsa den för dem. Och jag gillar att Elenna inte är ett passivt mähä utan är en stark tjej vars insats är viktig för hur det går.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s