The day watch

Jag läste Sergei Lukyanenkos (eller Sergej Lukjanenko vilket är den svenska stavningen på hans namn) bok Nattpatrullen för några år sedan och har sedan dess väntat med spänning på att fler böcker ska översättas (och Dagpatrullen släpps faktiskt på svenska den 15:e september. Härligt!).
Men av en händelse hittade jag hela serien på engelska på biblioteket och satte genast igång att läsa The Day watch som handlar om den mörka häxan Alice (med smeknamnet Alisa) som bor i Moskva och ingår i Dagpatrullen, vars jobb det är att övervaka De Ljusa så att världen inte tas över av goda makter (hemska tanke).
Men under en operation tömmer hon sina krafter helt och blir tvungen att bege sig till ett sommarkollo för att samla krafter från barnens mardrömmar. Men där gör hon en bekantskap som får oväntade konsekvenser.

Lukjanenkos stil är så otroligt skön och allt det som har rysk anknytning tycker jag känns så väldigt härligt. Ibland kunde jag känna att boken blev en aningen seg, men då överraskade den mig plötsligt genom att något helt oväntat hände.

Men trots detta så tog det stopp för mig i läsningen efter ungefär halva boken och jag kunde inte förmå mig att läsa ut boken. Jag tror inte att det berodde på boken utan att det just nu finns så många andra böcker som lockar mig så mycket mer. Men jag tror nog att jag någon gång kommer återvända till Daywatch och läsa ut den.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s