A rule against murder

Louise Pennys fjärde bok om kommissarie Gamache har ännu inte givits ut på svenska, men finns som två titlar på engelska; A rule against murder och The murder stone (en i USA och en för Kanada/UK).

Herr och fru Gamache är på semester för att fira sin bröllopsdag på Manoir Bellechasse dit de åker varje år. Helt oväntat stöter de på bekanta från Three Pines som är där på familjeträff och ledigheten blir då ännu trevligare. Semestern får dock ett abrupt slut när en av gästerna hittas mördad och Armand blir tvungen att utreda det hela.

Först så var jag inte lika förtjust i den här boken som jag varit i de andra för jag tyckte att den var alldeles för seg (87 sidor innan själva mordet!). Men sedan var det underbar läsning när Gamache började nysta i alla gästers och personals psyken och förflutna.

Jag har insett att Pennys specialitet är mord som är så bisarra att de borde varit omöjliga att ens utföra för så har det varit i alla hennes böcker. Så en stor del av mysteriet är inte bara att lista ut vem och varför utan även hur. Det ger det hela lite extra krydda!

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s