Austenland

Austenland är en kort (mindre än 200 sidor!) och lättsam roman av Shannon Hale om 33-åriga New York-bon Jane som gett upp tanken på att träffa Den Rätte och i hemlighet, och stor skam, riktar sina ömma känslor mot Mr Darcy i Jane Austens Stolthet & Fördom.

Men en äldre släkting råkar av en slump upptäcka denna böjelse och testamenterar en resa till ett gods i England till Jane. I tre veckor får hon leva som om det vore 1816 och Jane hoppas att vistelsen ska få henne att lägga Darcy-svärmeriet bakom sig och acceptera sin framtid på glasberget. Men mycket kan hända på tre veckor…

Jag tyckte verkligen om den här boken. Den har sina brister, som att den ibland kändes lite platt och hade vunnit på fylligare miljö- och personbeskrivningar, men på det stora hela är den riktigt underhållande med flera komiska poänger.

Men jag tror att filmversionen kan vara snäppet bättre, dels för att det är ett visuellt medium, men även för att de har samlat ett gäng riktigt sköna skådespelare för att spela de prilliga karaktärerna.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s