Födelsedag!

Idag har jag firat min födelsedag och det har varit en lugn och skön dag. God mat, fika med goda vänner, lugna stunder med en kopp kaffe och en bok samt ett nytt försök att springa, eller rättare sagt lufsa, med mitt defekta knä (det känns lite stramt och ömt nu så jag håller tummarna för att det inte blir värre). Jag tänker avsluta mitt firande med en smaskig köpesallad, en bra film och kanske till och med en skvätt likör.
En helt perfekt dag enligt min mening! Att det dessutom är andra semesterdagen och att jag har hela fem veckors ledighet framför mig gör det inte sämre heller!

ConnieWillisDet blev faktiskt inga böcker i present, men däremot en bärbar högtalare som jag kan koppla upp mobilen mot. Det fick mig att tänka på hur musik och böcker hänger samman för ofta lyssnar jag på musik samtidigt som jag läser och en del böcker har blivit synonyma med vissa låtar. Det är ganska häftigt egentligen att det blir så. Det räcker att jag hör en låt så blir minnet av boken väldigt levande.

Som Tori Amos Past the mission som alltid får mig att tänka på de där sommardagarna i gymnasiet då jag satt på föräldrarnas altan och sträckläste Domedagsboken av Connie Willis. Oj, vad bra den boken var! När jag hör filmmusiken till Stolthet och fördom-filmen från 2005 så tänker jag på Att läsa Lolita i Teheran eftersom jag lyssnade mycket på den musiken då jag läste den boken.

4 Replies to “Födelsedag!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s