Böcker om historia

KarstenAlnaesFrågan i veckans bokbloggsjerka är om man har läst någon bok eller några böcker där man har lärt sig något om ämnen som historia, konst, musik eller vetenskap.

Spontant kom jag att tänka på Karsten Alnaes fyra mastodontböcker om Europas historia som sträcker sig från 1300-talet fram till 1945. De kan se lite avskräckande ut i och med att varje bok är på mellan 600-900 sidor, men de är väldigt lätta att läsa.

Det är verkligen inga trista historieböcker som bara handlar om kungar och årtal utan de handlar verkligen om allt möjligt. Om konst, vetenskap och musik. Om politik, böcker och arkitektur. Om viktiga händelser och kända personer, men även om mindre kända händelser och helt vanliga människor samt hur de levde. Och Alnaes sätt att skriva är väldigt bra, vilket gör det till ett ent nöje att läsa hans böcker.

Tyvärr verkar de vara slut hos förlaget, men du kanske hittar dem på bokbörsen eller ditt bibliotek.

Mitt betyg: 4/5

 

14 thoughts on “Böcker om historia

  1. Hmm, kanske är dessa böckerna något för mig… Tycker ju att det är intressant med historia, men fick inte läsa det på gymnasiet pga att det var för få som valt det (var det inte bara du och jag?), och det skyller jag än idag mina pinsamt dåliga historiekunskaper på..;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s