Saeculum

Bastian är tjugo år och ägnar all sin tid på att plugga till läkare och följa sin kände far i fotspåren. Men när Sandra visar intresse för honom och insisterar på att han ska följa med gruppen Saeculum ut i vildmarken på ett medeltidslajv så lägger han böckerna åt sidan.

Men ute i skogen börjar konstiga och farliga saker hända och snart vet de inte vad som är saga och vad som är verklighet. Gruppen måste göra svåra val för att ta sig levande hem och det är plötsligt inte säkert om Bastian kommer ta sig igenom upplevelsen med livet i behåll. Frågan är vem som jagar dem: osaliga andar drivna av en förbannelse eller någon levande med ont i sinnet?

Spännande intrig och en bok som man sträckläser, men jag störde mig ibland på att språket (eller var det kanske översättningen?) haltade lite. Jag gillade de korta introna till bokens olika delar som man förstod först i efterhand. Och även om det kändes lite surt att jag såg igenom intrigen när det var en bra bit kvar så var boken kul att läsa ändå.

Saeculum är skriven av Ursula Poznanski.

Mitt betyg: 3/5

2 thoughts on “Saeculum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s