Historiska romaner, Klassiker, Utmaningar

Tre på tre

Pocketlover har en återkommande utmaning varje höst som hon kallar Tre på tre. Den går ut på att man ska läsa tre böcker utifrån ett tema på tre månader. Jag tyckte att det lät jättekul och bestämde mig ganska snart för att vara med.

Men sedan stötte jag på problem för det var inte helt lätt att välja vilket tema jag skulle utgå ifrån. Ett tag tänkte jag ta tre böcker om förintelsen: Ett kort uppehåll på vägen till Auschwitz, Ninas resa samt någon mer. Och sedan funderade jag på att fördjupa mig i den andliga litteraturen och välja tre böcker om yoga och/eller buddhism. Eller kanske tre böcker i en serie eller trilogi.

Men till slut bestämde jag mig för att ha fokus på klassiska böcker som har sitt ursprung i och handlar om den amerikanska södern. Så efter lite efterforskningar så tänker jag läsa:

  • Dödssynden av Harper Lee
  • Borta med vinden av Margaret Mitchell
  • Huckleberry Finns äventyr av Mark Twain

Nu känner jag mig så taggad att jag riktigt längtar efter att det ska bli september så att jag kan få börja läsa. Jag får fördjupa mig i andra böcker så länge och framför allt njuta av att ha semester!

4 reaktioner till “Tre på tre”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s