Antikvariatsbesök

Igår spenderade jag och Bokälskaren någon timma med att titta igenom de överfulla bokhyllorna på Floby Antikvariat. Det är ett gammalt kapell som numera är både antikvariat och loppis. Själva loppisen intresserade inte mig så mycket och det kändes ärligt talat som om det var en hel del gammalt smäck. Då var böckerna desto intressantare.

Bokhyllorna stod tätt och högt och lågt fanns det bokhögar. Men trots att det gav ett ganska kaotiskt intryck så är alla böcker indelade efter ämnen och står i bokstavsordning. Det fanns till och med en hel del böcker på engelska vilket gjorde mig glad.

Anne Rice, Virginia Woolf & Margaret Mitchell för 85 :-

Det fanns både relativt nytt och sånt som var riktigt gammalt. Själv är jag svag för äldre inbundna böcker som jag tycker är både fina och välgjorda (har man en far som är bokbindare så lär man sig tidigt att det är skillnad på bok och bok). Jag fingrade länge på en fin utgåva av Mark Twain från 1907, men bestämde mig sedan för att inte köpa den.

Det roliga med antikvariat är att man kan hitta sånt som är svårt att få tag i annars och att man ofta får ett riktigt bra pris. Jag är säker på att jag kommer återkomma igen för att göra fler fynd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s