Mörka platser

Libby Day är vid liv trots att hon borde vara död. När hon var sju år mördade hennes bror resten av hennes familj och hon gav vittnesmålet som dömde brodern till fängelse. Sedan dess lever hon i ensamhet.
När boken börjar är hon 31 år gammal, deprimerad och förbittrad. Hon har kunnat leva på en fond fylld med pengagåvor från vänliga främlingar, men nu är pengarna slut.

Då kontaktas hon av ett gäng mordentusiaster som vill betala henne om hon besöker deras klubb och berättar om hennes familj. Men istället för att tycka synd om henne så ifrågasätter de hennes vittnesmål och kallar henne för lögnare. Kanske är det så att brodern är oskyldig och mördaren fortfarande är på fri fot.

Jag läste inte ut Mörka platser av Gillian Flynn utan gav upp den ganska snart. Det berodde inte på att den var dålig, tvärtom så tyckte jag att Libby var en mycket intressant huvudperson och början var riktigt lovande, men historien var för brutal för mig. Det hela kändes bara motbjudande och allmänt eländigt för samtliga inblandade. Jag antar att jag mer är mysdeckartypen. Dessutom hade jag fått för mig att boken hade fantasy-inslag, att det var en low fantasy, men det var ju uppenbarligen ett missförstånd.

Mitt betyg: 3/5

3 thoughts on “Mörka platser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s