Bockarna Bruse på badhuset

Jag ville egentligen inte låna den här boken först, men eftersom Lilla Vännen är ett stort fan av Bockarna Bruse så misstänkte jag att hen skulle gilla den även om jag tyckte att den såg lite skum ut. Det jag reagerade på var illustrationerna som såg ut som något ett barn åstadkommit.

Men efter att vi läst den så ändrade jag åsikt helt. Bilderna är inte barnsliga eller dåliga, de är väl genomtänkta och snudd på fenomenala. Och handlingen är jättekul; andra gången som vi läste boken så satt hela familjen och skrattade högt. Min favorit är det bråkiga trollet och den tuffa haren som inte är rädd att säga till honom på skarpen.

Bockarna Bruse på badhuset av Björn Rörvik valdes faktiskt till Årets bästa bilderbok av Bokjuryn 2012 och det var den väl förtjänt av.
Det är en fantastiskt bra barnbok!

Mitt betyg: 4/5

One thought on “Bockarna Bruse på badhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s