Omens

Olivia är 24 år, lever ett privilegierat liv i en framstående familj och planerar att gifta sig med James, en av Chigacos mest eftertraktade ungkarlar, inom en månad. Men en kväll så avslöjar hennes mamma att hon är adopterad och egentligen heter Eden samt att hennes biologiska föräldrar är de ökända serie-mördarna Pamela och Todd Larsen. Anledningen till att hon berättar är att media har fått nys om det och att de bokstavligen står utanför deras dörr.

Olivia tvingas att fly och hamnar till slut i den lilla förorten Cainsville där hon möter advokaten Gabriel Walsh. En serie av omständigheter gör så att de börjar undersöka de mord som hennes föräldrar är dömda för. Och samtidigt börjar Olivia förstå sina tidigaste minnen och att de instinkter som hon tidigare trott var vidskeplighet kanske i själva verket är något helt annat.

Med Omens påbörjar Kelley Armstrong en ny serie som riktar sig till vuxna. Jag tyckte att det kändes skönt att Olivia inte var en osäker tonåring utan en ung kvinna med skinn på näsan och fötterna stadigt placerade på jorden. Och jag gillade hur relationen mellan henne och Gabriel utvecklade sig.

Det är en väl avvägd blandning av spänningsroman och fantasy och när boken avslutas så har man visserligen fler frågor än svar, men det känns som en bra start för en spännande serie. Jag ser verkligen fram emot nästa bok, Visions, som kommer i augusti 2014. Och omslagen är ju så snygga (US, UK och Kanada har var sin variant)!

Om du är nyfiken så finns de första åtta kapitlen att läsa här.

Mitt betyg: 4/5

5 thoughts on “Omens

  1. Pingback: Visions |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s