Shadow of night

Shadow of night av Deborah Harkness är uppföljaren till Alla själars natt och tar vid precis där den slutar. I den här boken reser Diana och Matthew bakåt i tiden, nämligen till 1590-talet, där Diana hoppas få hjälp av andra häxor att lära sig kontrollera sina krafter. Samtidigt hoppas de spåra det mystiska manuskriptet som är knutet till och jagas av alla övernaturliga varelser. Men de inser snart att de är precis lika otrygga i det förflutna som i nuet och att det är allt annat än självklart att de ens ska överleva, än mindre att de ska lyckas med sina planer.

Jag tyckte verkligen om den här boken. Den var faktiskt helt underbar och jag ville inte att den skulle ta slut. Jag gillar verkligen hur hon blandar ihop fantasi och verklighet så att man börjar se på världen på ett helt nytt sätt. Den påminde mig ofta om Diana Gabaldons Outlander-serie både vad gäller sättet att skriva och att de båda handlar om intelligenta kvinnor som reser i tiden.

Nu ser jag fram emot den avslutande delen i den här trilogin som Harkness fortfarande skriver på. Det är inte helt fel att ha något att längta efter.

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s