Bokmärken

Det är lite roligt det där med vad man använder som bokmärken när man läser.

En del använder inget alls utan viker hundöron eller markerar med blyerts var de är i boken (vilket jag inte tycker är ok när det är låneböcker,  men det är ett annat ämne att blogga om).

Man hitta alla möjliga sorters varianter i folks böcker.

Kvitton, gem, tepåsfodral, en bit spets eller ett silkesband, kölappar, avrivna pappersbitar med mera. Man kan använda snygga köpta bokmärken och konstnärliga hemmagjorda.

Det finns massor av hemsidor (denna riktar sig till barn medan den här och denna kanske är mer för vuxna) och till och med videor på you tube som hjälper en att skapa personliga och vackra bokmärken. Det är bara fantasin som sätter gränser. Jag som inte ens gillar att pyssla blev riktigt inspirerad när jag surfade runt och kollade in alla kreativa idéer.

Jag tycker om att ha ett rakt, lite styvare papper som bokmärke och jag har kommit på att de lite större prislappar som vissa klädaffärer har är precis lagom. Kanske inte så roliga, men jag kanske kan pynta till dem nu när jag sett så många snygga varianter.

Här till vänster kan du se några av de bokmärken som jag hittade i min sängbordslåda. Smurfen och klämman med bandet är barnens favoriter.

Vad brukar du använda?

3 thoughts on “Bokmärken

  1. Jag har många bokmärken både köpta o gratis från bibliotek. Har en massa men ända använder jag bara nästan bara ett. Lite olika storlek på bokmärke beroende om det är pocket eller inbunden. I pocket har jag just nu ett ”library lover” bokmärke. I inbunden/storpocket har jag ett fkp bokmärke. Det är intressant med bokmärken finns en massa o fina varianter. Ändå om man har köpt bokmärken så använder jag ändå mest gratis varianter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s