Älskade Anne

In the long run, the sharpest weapon of all is a kind and gentle spirit.

Anne_Frank_quoteLitteraturkvalster & småtankar har en tävling där man ska skriva om vilken bok eller vilket författarskap som betytt mest för en. Det är ju snudd på omöjligt att svara på för det finns ju så otroligt många bra böcker som har format en i stort och smått.

Men jag tror nog att Anne Franks dagbok har varit väldigt betydelsefull för mig. Jag såg ett program om henne på teve när jag var tio år eller något sånt och dagen efter åkte jag och mamma till bokaffären och köpte dagboken. Jag tror inte jag tog mig igenom hela förrän några år senare, men Anne och hennes kloka tankar och fruktansvärda och onödiga öde har alltid funnits med mig.

I keep my ideals, because in spite of everything I still believe that people are really good at heart. 

När alla jämnåriga, det kändes så i alla fall, var rasister då under mitten av 90-talet så tänkte jag på Anne och gick med i Ungdom mot rasism. Inte så populärt när normen var att tycka som alla andra, men jag vågade vara sann mot mig själv och stå upp för vad som var rätt. Tack vare Anne!

Jag har kvar mitt slitna exemplar i kartonnage och vårdar det ömt och för några år sedan köpte jag och läste den oavkortade utgåvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s