4 = Mycket bra, Deckare

A trick of the light

Not for the first time Three Pines struck Myrna as the equivalent of the Humane Society. Taking in the wounded, the unwanted. The mad, the sore. 
This was a shelter. Though, clearly, not a no-kill shelter.

Clara Morrow har väntat hela sitt liv på att få chansen att visa sin konst på Musée d’Art Contemporain i Montreal, men när drömmen äntligen går i uppfyllelse grumlas hennes glädje när en kvinna hittas mördad i hennes trädgård. Och när Gamache och hans team börjar leta efter mördaren så visar det sig att det finns ett stort antal personer som kan vara skyldiga.

Jag kan verkligen inte prisa Louise Penny nog! Hennes böcker är verkligen helt underbara och A trick of the light är inget undantag! Den kan nog till och med vara den bästa av de som jag läst hittills. Det är inte förvånande alls att Penny tycks vinna olika priser mest hela tiden för sina böcker.
Boken behandlar ämnen som avundsjuka, förlåtelse, människans förmåga att förändras och de olika sätt som våld tar sitt uttryck. Men den är även fylld av kärlek och humor.

Bild från louisepenny.com

Det som jag upplevde som extra bra var att det inte bara handlade om mordet och utredningen utan att det hände så mycket runt omkring, på ett personligt plan, för karaktärerna. Det är nästan lite underligt att man kan bli så förtjust i påhittade personer i en bok. Att man gläds och gråter med dem. Hejar på och håller tummarna. Vill skydda dem.

Jag skulle gärna sitta i Myrnas bokaffär, dricka te och prata med denna fascinerande kvinna. Eller munhuggas med Ruth (åh, gud vad jag vill läsa hennes fantastiska poesi!). Besöka Claras studio eller tillbringa en eftermiddag på bistron med hela gänget. Tur att jag har böcker kvar i serien!

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s