Stad av skuggor

En kväll när Clary och hennes bästa vän Simon är på klubben Pandemonium så blir hon vittne till hur tre ungdomar dödar en kille. Problemet är att ingen annan än hon tycks se dem! Och nästa dag försvinner hennes mamma spårlöst och en av ungdomarna, Jace, dyker upp och räddar Clarys liv. Detta är upptakten till ett äventyr som tvingar Clary att omvärdera allt som hon trott sig veta om sig själv, sin familj och välden som hon lever i.

Jag hade lite svårt att komma in i Stad av skuggor och det dröjde ända tills jag kommit in i bokens andra del innan jag fick det där härliga suget efter att läsa. Det kan delvis berott på att jag var allmänt trött eller så var det att bokens andra och tredje del helt enkelt var bättre. Jag uppskattade speciellt de komplexa relationerna mellan bokens karaktärer och att den var fylld av oväntade vändningar. Och Clary är en modig och skön tjej som känns väldigt äkta.

När jag närmade mig slutet av boken kunde jag inse att jag förälskat mig i Cassandra Clares värld och jag ser fram emot att läsa resten av The Mortal Instruments-serien som består av totalt fem böcker. Nästa bok, Stad av aska, släpps på svenska den elfte oktober.

Om du är nyfiken på den så kan du provläsa den här!

Mitt betyg: 3/5

ShadowhunterClareJokeMovieBoken har redan filmatiserats och jag hade läst att filmen var en rejält urvattnad version av boken och hade därför inga planer på att se den. Men sedan fick jag tipset att det var många av bokläsarna som gillat den så jag gick och såg den med noll förväntningar, vilket nog kan vara den bästa förutsättningen när det gäller filmatiseringar.

Och jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra. Det är klart att den inte var lika fyllig och innehållsrik som boken, men de hade ändå gjort ett bra jobb. Jag gillade skådespelarna och tyckte att de gestaltade bokens karaktärer väl. Det enda som jag hade lite svårt för var slutet som avvek en hel del från boken, men jag kan förstå varför de valde att göra det så och att det fungerar bäst rent film-mässigt.
Efter att ha sett filmen längtar jag ännu mer efter att återvända till Clares bokserie och läsa fortsättningen.

  1. […] Stad av skuggor, första delen i serien The Mortal Instruments av Cassandra Clare. Den här serien har verkligen […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: