2 = Ingen höjdare, 6-9 år

Monsterakademin

Monsterakademin är den första boken i Martin Widmarks serie om Nelly Rapp. Det har hittills kommit 12 böcker i denna serie.

Den handlar om Nelly som tillsammans med sin mamma och pappa samt hunden London blir inbjudna på middag hos den mystiska farbror Hannibal. Han bor i ett stort gammalt slott och plötsligt befinner sig Nelly i en trappa som slutar i ett…klassrum! Där möter hon LENA-SLEVA (ja, hennes namn skrivs faktiskt med versaler av någon konstig anledning) som förklarar att Nelly har allt som krävs för att bli monsteragent. Allt hon behöver göra är att klara inträdesprovet för att få en plats på Monsterakademin.

Ärligt talat så var ingen i familjen speciellt imponerad av den här boken. En stund var det lite spännande, men i det stora hela så hände det inte så mycket och karaktärerna var ganska intetsägande. Kanske var detta upptrappningen och så är det mer äventyr i nästa bok. Enbart av den förhoppningen kan jag tänka mig att ge den här serien en andra chans.

Mitt betyg: 2/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s