Deckare, Fantasy, Frågor & svar, Historiska romaner, Science fiction, Skönlitteratur, Tonåring & unga vuxna

En liten enkät…

…kopierad från Fiktiviteter.

Vad läser du just nu? 

Har lite svårt att hitta läsron just nu, men tar mig så sakteliga igenom The beautiful mystery av Louise Penny.

Vad kommer du att läsa härnäst?

Jag ska fortsätta med Borta med vinden och kanske läsa The Giver av Lois Lowry. Känner att jag vill ha en bokvärld som jag kan fly bort i och kanske glömma mig själv för en stund.

En bok du sparat till ett speciellt tillfälle? 

Oj, jag har massor av böcker sparade, men inte till något speciellt tillfälle. Däremot tror jag starkt på att rätt tillfälle kan göra eller förstöra en läsupplevelse. Om man försöker pressa sig igenom en bok trots att man egentligen inte är redo eller sugen så kommer boken att vara värdelös. Men väntar man tills rätt tillfälle infinner sig så kan boken visa sig vara en riktig pärla.

Den senaste boken du gav upp med?

Mörka platser av Gillian Flynn. Den var lite för läskig och deppig för mig. Barn som dör är mer än jag klarar av efter att jag själv blev förälder.

Den första boken du läste på engelska?

Jag kommer inte riktigt ihåg, men förmodligen var det någon sedelärande berättelse som Go ask Alice. Minns att jag läste den, och ett gäng liknande böcker, på engelskan i gymnasiet.

Men den första riktiga romanen var nog någon som jag lånade på biblioteket. Minns tyvärr inte vilken, men kommer ihåg hur jag älskade att stå framför den där hyllan och klämma på de engelska böckerna. Jag har alltid varit en sucker för engelska språket.

Den senaste boken du läste på svenska?

Woman Reading in Bath av Chen Bolen

Vi kom över havet av Julie Otsuka.

Kan du citera några dikter? 

Näpp, inte en enda. Men jag skulle gärna vilja vara en sådan person som lyckades lägga sånt på minnet för jag är väldigt förtjust i poesi.

Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör?

Jag har alltid med mig en bok och läser när tillfälle bjuds. Eftersom jag har barn så har jag fått vänja mig vid att läsa trots att det är stoj och bus omkring mig så jag är ganska tålig vad det gäller den omgivande miljön. Men framför allt så väljer jag bort andra saker. Ibland väljer jag bort sömn, men det är inte något som jag vill rekommendera.

Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här hösten?

Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren samt Stad av aska av Cassandra Clare. Längtar och har nog för höga förväntningar för att det ska bli helt lyckat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s