The beautiful mystery

Från louisepenny.blogspot.se

”Someone in this monastery killed Brother Mathieu”‘ said Dom Philippe, feeling himself plunging. The problem with words, he knew, was that they could never be taken back. ‘Someone in this room killed Brother Mathieu.

He´d wanted to comfort them, but all he´d managed to do was to strip them naked and terrify them.

”One of us has a confession to make.”

I The beautiful mystery av Louise Penny hamnar Gamache och Beauvoir i ett avlägset kloster ute i Kanadas vildmark för att ta reda på vem av munkarna som dödat körledaren. Och snart visar det sig att den fridfulla platsen, världskänd för sin vackra gregorianska körsång, är fylld av konflikter.
Avskurna ifrån civilisationen tvingas Gamache och Beauvoir bo bland de misstänkta munkarna vilket får oväntade och dramatiska konsekvenser.

Först blev jag lite skeptisk till den här boken när jag insåg att den inte utspelade sig i Three Pines som jag är så förtjust i (men det var ju skönt för byns invånare att de fick lite paus ifrån ond bråd död). Men det visade sig att mina farhågor var obefogade. Detta är inte den bästa boken i serien, men den håller måttet och är lika bra som de andra.

När man läser Pennys böcker så förstår man att hon är väldigt insiktsfull vad gäller hur människor och grupper fungerar. Titt som tätt stöter man på en rad som utan överdrift är ren visdom.
Och slutet var ju helt otroligt! Jag väntar med spänning på att få läsa nästa bok!!

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s