Fördelarna med en kollaps

Silvers liv är minst sagt deprimerande. Karriären som trummis har kraschat efter en kort smak av succé, han är skild, har misslyckats som far och är bosatt på ett lägenhetshotell med liknande ensamma män som vänner och grannar.
När han följer med dottern för att hon ska göra abort drabbas han av en TIA-attack (mindre stroke vars symtom går tillbaka) som visar sig beror på att han lider av bristning i aortan. Han måste opereras för att överleva, men Silver vägrar. Hans familj och före detta fru börjar bearbeta honom för att han ska ändra sig, vilket visar sig oväntat svårt. Dessutom gör TIAn att han börjar säga precis vad han tänker utan att kunna hindra sig.

Vi var fortfarande inlagda på sjukhuset när maken hade med sig paketet med Jonathan Troppers Fördelarna med en kollaps till mig. När jag läste baksidestexten så kände jag en motvilja för jag var rädd att det skulle bli för tungt och ledsamt och allmänt eländigt. Trots detta så började jag läsa och blev positivt överraskad.

Det är en sorglig, rörande, magnetisk och väldigt kärleksfull skildring av trasiga människor och deras ömmande sår och brister. Tropper beskriver känslor och relationer på ett insiktsfullt och samtidigt enkelt sätt, vilket gör det lätt att förstå och känna igen sig i. Det är skrivet på ett ärligt och lite humoristiskt sätt, vilket faktiskt gör det riktigt uppfriskande att läsa trots ämnesvalet.

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

2 thoughts on “Fördelarna med en kollaps

  1. Det verkar vara typiskt för Troppers stil; att kunna ta tunga ämnen och göra dem både lättsamma och samtidigt allvarligt. Gillade Sju jävligt långa dagar skarpt, och kommer definitivt att ta mig an fler av hans böcker framöver!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s