Flickan under jorden

 Jag har läst många hyllningar av Elly Griffiths deckarserie om arkeologen Ruth Galloway och till slut blev jag så nyfiken att jag var tvungen att läsa Flickan under jorden som är den första boken i serien (fast jag läste den på engelska och då heter den The Crossing places). Och efter det läsäventyret, för det var det, så kan jag verkligen förstå att böckerna blivit så populära!

Ruth är högskolelärare i arkeologi i Kings Lynn i Norfolk och har bosatt sig ute vid de vinpinade kärr där hon för tio år sedan deltog i en utgrävning. Hon är snart fyrtio, väger lite för mycket, bor ensam med sina två katter och har försonats med att livet med all sannolikhet kommer fortsätta på samma sätt.

En dag kontaktas hon av kriminalinspektören Harry Nelson som vill att hon tittar på benen efter en barnkropp som hittats i kärret. Han tror att de kan tillhöra Lucy som försvann för tio år sedan, men Ruth upptäcker snart att de är flera tusen år gamla. Men så försvinner ännu en liten flicka och mystiska brev börjar komma till Nelson. Snart är Ruth djupt engagerad i både det gamla och det nya fallet vilket får, minst sagt, oväntade konsekvenser.

Jag tyckte att Ruth var störtskön och kan tycka att det måste vara omöjligt att inte bli förtjust i henne. Hon är en stark kvinna som går sin egen väg och har dessutom en härlig humor. Att jag är intresserad av arkeologi och historia gör givetvis det extra lätt för mig att tycka om både henne och boken. Jag är övertygad om att jag kommer läsa fler böcker i den här serien (hittills har det kommit fem stycken).

Mitt betyg: 3/5

One thought on “Flickan under jorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s