3 = Bra, Memoar, biografi & dagbok, Religion

A quaker book of wisdom

 ”The fact is, each of us can become a peacemaker in a small corner of our world – whether at home or in our community. All we need to bring to the task is love, and the will to bestow it more generously than we have in the past.”

I början av augusti läste jag den här intervjun med svenska kväkare och tyckte att mycket av deras åsikter stämde överens med mina. Så jag köpte Robert Lawrence Smith A quaker book of wisdom: life lessons in simplicity, service and common sense till min kindle för att lära mig mer.

Författaren kom från en släkt som varit kväkare i generationen och han skrev boken för att sammanfatta de både de lärdomar som han fått i arv och de som han lärt sig under livets gång. Han riktar sig till alla som är intresserade, men kanske främst till sina barn och barnbarn, vilket jag fann rörande. Texten ingav en känsla av tillfredsställelse och meningsfullhet som var väldigt rogivande.

Utan att predika så berättar han om kväkartrons principer som till exempel tystnad, att lyssna (inåt), icke-våld, att möta hjälpsökandes behov (”Work is love made visible”), enkelhet och sanning. Han skriver om hur de påverkar familjeliv, skola och företagande.

Boken har även biografiska inslag då författaren berättar om sitt liv och om varför han stred under andra världskriget trots att hans tro förespråkar pacifism.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s