Divergent

 ”Pain stabs through me as everything I am made of collapses, my entire world dismantled in a moment. ”

Alla människor är indelade i falangerna De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda utifrån hur de är. Tillsammans ska de göra samhället stabilt och fredligt. Det finns även de som står utanför dessa grupper och de lever i fattigdom och utanförskap.Beatrice, även kallad Tris, är 16 år och ska, som alla i hennes ålder, genomgå den utvärdering som visar vilken grupp som hon bör välja. Men Tris visar sig vara Divergent, vilket hon aldrig hört talas om, men hon råds att hålla tyst om det.

Hon tror att valet av falang kommer vara den svåraste biten, men sedan tvingas hon att kämpa för att visa att hon håller måttet så att hon inte hamnar bland de utstötta. Samtidigt försöker hon finna svar på vad Divergent innebär utan att för den skull riskera sin säkerhet.

Divergent av Veronica Roth är ännu en dystopi, men den gav mig inte samma klaustrofobiska känsla som Delirium och The Giver. Det fanns inte samma hopplöshet utan möjlighet att både välja och förändras även om friheten är begränsad.

Jag tyckte om den fartfyllda och actionspäckade handlingen och Tris var en karaktär som gav mersmak. Det ska bli kul att se hur det går för henne i de följande två delarna. Och omslagen på den här trilogin är ju bara så otroligt snygga!Mitt betyg: 4/5

Även denna bok ska bli film och går upp på biograferna i slutet av mars nästa år. Och trailern ser ju onekligen bra ut!

One thought on “Divergent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s