Ett nytt brak, och en bild tog form i hans huvud: gravkammardörrar som slogs upp, liken av skuggjägare som varit döda i flera hundra år som vacklade ut, skelett som hölls samman av förtorkade senor och släpade sig fram över Tysta Stadens vita golv med beniga fingrar…

ClareNågon i New York dödar övernaturliga varelser i jakt på deras blod och samtidigt anländer Inkvisitorn från Idris för att förhöra Jace för att se om han är Valentins spion. Då Jace vägrar samarbeta placerar hon honom i en fängelsecell i Tysta Staden över natten för att få honom att tala. Men något anfaller tystbröderna under natten, dödar dem och stjäl ett ovärderligt föremål som kan användas för att besegra skuggjägarna.

Jag läste den andra boken i Cassandra Clares serie om The Mortal Instruments med stor behållning. På svenska har den titeln Stad av aska och på engelska City of ashes. Vanligtvis så brukar ju den första boken i en serie vara riktigt bra, medan bok nummer två inte riktigt når upp till samma nivå. Men när det gäller Stad av aska så tycker jag att det är tvärtom för den är betydligt vassare än Stad av skuggor var, vilket var en trevlig överraskning.

Copywright/fotograf: Theo Black

Intrigen var så spännande att jag bara var tvungen att fortsätta läsa ett kapitel till, och sedan ytterligare ett. Dessutom hände saker som jag aldrig skulle kunnat förutsäga. Sådant gillar jag verkligen!
Något som Clare är extra skicklig på är att skriva dialog och det rappa sätt som karaktärerna småretas med varandra är oerhört roande. Speciellt Jace är utrustad med en snabb och skarp tunga.

Stort tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Jag avslutar med två glada nyheter för alla som gillar The Mortal Instruments!
Den första är att nästa bok i serien, Stad av glas, släpps på svenska redan i slutet av mars 2014.

Den andra nyheten är att filmatiseringen av Stad av aska, som lades på is då producenterna inte tyckte att den första filmen drog in så mycket pengar som förväntats, kommer att bli av under 2014. Anledningen till att de valt att återuppta produktionsarbetet är all den positiva respons som de fått från Clares stora krets av fans. Kul!

2 thoughts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s