Kalle och chokladfabriken

Kalle Spann är en liten pojke som lever i fattigdom med sina föräldrar och deras föräldrar. När Willy Wonkas chokladfabrik gömmer fem gyllene biljetter i sina chokladkakor så börjar Kalle naturligtvis drömma om att hitta en så att han ska få besöka den mytomspunna fabriken. Men eftersom hans familj är så fattig så är chansen minimal att det ska finnas en biljett i den enda chokladkaka som de har råd att köpa varje år. Medan tidningen rapporterar om upphittade biljetter så sjunker Kalles förhoppningar. Men en dag hittar han en slant på trottoaren och bestämmer sig för att köpa sig en chokladkaka. Och det blir början på ett fantastiskt äventyr som förändrar hans liv.

Jag hade faktiskt inte läst Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl förut trots att jag läste och älskade många av hans böcker som barn. Så därför passade jag på att läsa den nu för mina barn och det är verkligen en rolig och fantasifull bok, om än något moraliserande ibland.

Och Quentin Blakes illustrationer är ju verkligen för härliga (och så är han ju en mycket duktig barnboksförfattare själv. Böckerna om Fru Sunesson har varit mycket omtyckt av mina barn)!

Det enda som barnen hade svårt för var de långa rimmande sångerna som Oompa-loompierna framförde emellanåt. Och så förstås att 4-åringen inte kunde förstå varför de gamla bara låg i sängen (det återkom hen till under hela boken). Men de gillade den mycket bättre än Mitt magiska finger som vi läste för några veckor sedan så nu får det definitivt bli mer böcker av Herr Dahl hos oss. Till min stora glädje!

Mitt betyg: 4/5

One Reply to “Kalle och chokladfabriken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s