Boknördigt, Ljud & bild

Musik att läsa till

Detta är del två i Fiktiviteters novembertävling och tanken är att man ska berätta om sin bästa ickebokliga fiktivitet i år. Man kan skriva om tv-serier, filmer, konst- och teateräventyr, men jag känner att jag inte har något att komma med i någon av de kategorierna. Jag har visserligen sett The Mortal Instruments på bio, men det har jag redan skrivit om.
Så istället tänkte jag skriva lite om musik som jag gillar och som av en händelse passar den bra att läsa till. Här följer de tre bästa för i år:
1. På min låtlista för regniga dagar har jag samlat lugnare, lite vemodiga låtar som har visat sig vara helt perfekta att ha på i bakgrunden när jag läser. Fast för min del fungerar det precis lika bra med klassisk musik, som de här.
2. Jag upptäckte Sara Bareilles förra året och lyssnade mycket på albumet Kaleidoscope heart (Uncharted och King of anything måste vara omöjliga att inte älska!).
I år kom albumet The blessed unrest som har visat sig vara precis lika bra. Ovan kan du se videon till den första singeln; Brave.
3. Ingrid Michaelson är en talangfull musiker och jag har kärat ner mig riktigt rejält i hennes senaste album Human again som går på repeat här. Jag rekommenderar det starkt och vilken cool video till låten Blood brothers!
En liten bonus: detta är en fanvideo till duetten Winter song med båda ovan nämnda damer.Väldigt vacker!

2 reaktioner till “Musik att läsa till”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s