Avbruten läsning

Veckans tematrio hos Lyrans Noblesser handlar om fenomenet avbruten läsning; när en bok känns eller är stört omöjlig att ta sig igenom. Jag kom på rak hand på tre titlar som har visat sig vara besvärliga för mig.

1. Bone season/Drömgångare av Samantha Shannon.
Jag köpte den här boken på min kindle och såg fram emot ett riktig läsäventyr då jag hade läst i bokbloggar att den skulle vara jättebra. I någon blurb jämfördes Shannon med JK Rowling vilket skruvade upp mina förväntningar ytterligare ett snäpp. Problemet var att jag inte tyckte att boken levde upp till sitt rykte. Jag gillade Paige, huvudpersonen, men världen omkring henne kändes för sci-fi för min smak och jag kunde inte uppbringa tillräckligt intresse för att fortsätta läsa.

2. Borta med vinden av Margaret Mitchell
Mitt problem med den här boken är inte att den är dålig. Tvärtom tycker jag att den är väldigt bra, men den är så lång att jag hinner bli distraherad och lockad av andra böcker under läsningens gång. Jag är nog för rastlös och nyfiken på annat i mitt läsande.

3. A memory of light av Robert Jordan/Brandon Sanderson
Förklaringen ovan gäller även den här boken. Jag borde sluka den för att få läsa den spännande upplösningen, men istället så har den blivit liggande på sängbordet. En del i förklaringen är kanske att jag inte vill att den här underbara serien ska ta slut.

4 Replies to “Avbruten läsning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s