Vila dig i form med yinyoga


Magdalena Mecweld
som har skrivit Vila dig i form med yinyoga menar att precis alla kan utöva yinyoga och den tillåtande inställningen genomsyrar hela boken. Yinyoga är inte bara för vältränade yogis som kan rulla ihop sig själv till en mänsklig variant av en kringla. Den är till för alla!
Jag har testat några av de färdiga träningsprogrammen och upplevde att de var lugnande till både kropp och själ. Mer så än hatha- eller ashtangayoga. 
Just det att man stannar så länge i de olika positionerna, i sitt 2-5 minuter (jämfört med fem andetag som är det vanligaste vid andra yogasorter), gjorde att man blev så illa tvungen att vara här och nu. Och det kändes väldigt bra att få sträcka ut kroppen ordentligt. 
 
Det är en lättläst bok (inga mantran eller sanskritord som kan vara avskräckande om man är nybörjare) fylld med vackra foton som visar hur positionerna ska göras. Det finns enkla intruktioner om varje position och flera alternativ som man kan prova.
Ett extra plus i kanten för bokens avlånga format som gör den perfekt att ha liggande intill mattan när man yogar.
Jag lånade den här boken på biblioteket, men blev så förtjust i den att jag nu funderar på att köpa mig ett eget exemplar. Så bra var den!
 
Den finns att provläsa här.
 
Mitt betyg: 4/5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s