Bump in the night

Den här taggen hittade jag på Ielinashylla ochden består av sex frågor med lite längre svar och sex frågor med snabba svar.

De långa:

Vad är din favorit när det kommer till övernaturliga väsen att läsa om?
Jag har alltid varit svag för vampyrer. Redan som barn grävde jag gravar i snön som jag lade mig i och lekte att jag återuppstod som vampyr (nej, jag var inte alls morbid 🙂 ). Och efter att jag läst Anne Rice En vampyrs bekännelse så var jag fast. Sedan har ju just vampyrer varit oerhört populära de senaste åren, vilket bara är att tacka och ta emot.

Vilken scen (från vilken bok som helst) är din mardröm att vara med om?
Nu kommer jag inte ihåg vad de heter på svenska, men på engelska kallas de, i Robert Jordans Wheel of time-serie, för The Ways. De är en sorts levande färdvägar som ligger utanför tid och rum och som har förstörts av de onda krafterna. De som ändå försöker förflytta sig med hjälp av dem möter kanske Machin Sin som är en ond vind fylld av läskiga röster som ropar efter blod.
När jag läste Farornas väg och huvudpersonerna tvingades in på The ways så höll jag på att ge upp boken för jag tyckte att machin sin var så obehaglig. Som tur var fortsatte jag läsa. 🙂

Om du skulle besöka en läskig setting/plats i en bok: Vilken skulle du besöka och varför?
Thornfield Hall från Jane Eyre. Det är en sådan kuslig stämning kring godset där det ligger isolerat ute på heden att jag skulle vilja uppleva det.

Vilken bok var så tråkig att du nästan somnade i en evighet när du läste den?
Jag försöker ta mig igenom Samantha Shannons The Bone season (Drömgångare på svenska), men jag kommer inte in i den utan tycker mest att den är seg och ointressant.

Vilken bok skulle du kunna riva ut några sidor ur för att göra den bättre?

Stad av skuggor kändes lite seg i början innan den, under anda halvan, blev riktigt bra. Fast samtidigt känns det förmätet att lägga sig i hur någon har valt att lägga upp en bok.

Vilken elak karaktär skulle du vilja förvandla från ond till god?

Jag tror inte att jag skulle vilja förändra någon av dem för skurken behövs ju som antagonist till bokens hjälte. Men visst hade det varit fint om Harry Potter och Snape kunnat vara vänner när de egentligen stod på samma sida och älskade samma kvinna (fast på olika sätt).

Och de snabba:

Vilken är din favroritvampyr?
Anne Rice Lestat.

Vilken är din favoritvarulv?
Luke i The Mortal Instruments.

Vilken är din favorithäxa?
 Esme Vädervax av Terry Pratchett.

Vilket är ditt favoritmonster?
 Kakmonstret?
 
Vilket är ditt favoritspöke?
Nästan huvudlöse Nick av JK Rowling.

Vem är din favoritmördare?
Kan tyvärr inte komma på någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s