4 = Mycket bra, Fantasy, Recensionsexemplar, Tonåring & unga vuxna

Nyckeln

 ”Om du måste välja mellan att offra en människa och att låta hela världen gå under…”

Det har gått en månad sedan  de sorgliga händelserna utspelade sig i gymnasiets gympasal och nu är de bara fyra Utvalda kvar. Men trots detta så fortsätter de kampen mot demoner och Rådet med förhoppningen att kunna rädda världen från apokalypsen som närmar sig med snabba steg.

Det är så otroligt roligt när en hypad och efterlängtad bok lever upp till ens förväntningar! Det är verkligen både ovanligt och värdefullt. Jag tyckte så oerhört mycket om Nyckeln och Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har gjort ett fantastiskt bra jobb när de skrev den. Inte bara vad det gäller handlingen utan även på det sätt som de lagt upp boken och hur de skriver.

Karaktärerna känns så verkliga, deras problem och osäkerheter så äkta, utan att det någonsin känns tjatigt eller ömkligt. Och hur de förvandlar den där ”och tiden gick-faktorn” från långsamhet till fartfylld spänning med Idas upplevelser i Gränslandet tyckte jag var snudd på mästerligt.

Vanligtvis brukar jag ha svårt för tegelstenar (som Borta med vinden som jag har hållit på med hela hösten och fortfarande inte är klar med), men med Nyckeln flög sidorna bara förbi och i slutet önskade jag faktiskt att läsäventyret hade fått fortsätta lite till. Det kändes vemodigt att lämna De Utvalda, men vågar man kanske hoppas på en fortsättning?

Fast efter att ha läst den här intervjun med författarna så verkar det inte troligt alls. Men istället så kan man ju se fram emot filmatiseringen av Cirkeln.

Stort tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4,5/5

En reaktion till “Nyckeln”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s