The Diviners

 When the world moves forward too fast for some people, they try to pull us all back with their fear.

Året är 1926 och 17-åriga Evangeline har blivit förvisad från sin hemstad Zenith, Ohio, till New York efter att ha retat upp stadens främsta invånare. Inte för att hon sörjer över det för hon är en levnadsglad flapper och ser vistelsen i NY som en befrielse från småstadens inskränkthet.
Hon får bo hos sin morbror William som driver ett museum om paranormala företeelser. Men Evie döljer något: när hon rör vid föremål kan hon få reda på personens hemligheter eller se dennes framtid.

Det blir dock inte som hon har föreställt sig. Någon börjar utföra bestialiska mord i staden och William får hjälpa till med utredningen i egenskap av expert på det ockulta. Snart inser de att mördaren inte är någon vanlig man och att han kanske inte ens är levande.

Men Evangeline är bara en av karaktärerna i denna boken. Den handlar även om Memphis och hans lillebror i Harlem, ficktjuven Sam, den trygga Mabel, Ziegfildflickan Theta, hemlighetsfulle Jericho, William, Blinde Bill, Miss Addie samt Miss Lilian. Alla har de hemligheter och agendor som driver dem.

Jag har tidigare läst Ögat över månskäran, som var ok, och Upprorsänglar, som jag inte gillade, av Libba Bray och jag var lite tveksam till The Diviners. Det var främst att få läsa om tidseran som lockade mig.

Först trodde jag att detta var en vanlig coming of age fantasy, men den var mycket mer än så.
Det är en skildring av tidsandan, olika sociala grupper samt existentiella och filosofiska frågor. Den är mångfacetterad och stundom riktigt obehaglig. Men väldigt spännande och gav mersmak. Nu väntar jag med spänning på att nästa bok ska ges ut! Bray planerar att ge ut fyra böcker i den här serien.

Här kan du läsa ett utdrag ur boken!

Mitt betyg: 4/5

3 Replies to “The Diviners”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s