City of lost souls

 ”No is a magical word,” he told her. ”Here’s how it goes. You say, ‘Simon, I have an insane, suicidal plan. Would you like to help me carry it out?’ And I say, ‘Why, no.'”
Jace är spårlöst försvunnen tillsammans med en återuppväckt Sebastian. Efter några veckors sökande läggs det ner, men Clary, Izzy, Simon och Alec bestämmer sig för att i hemlighet fortsätta leta. Men det visar sig snart att Jace inte längre är sig själv utan är bunden till Sebastian till både kropp och själ.
Jag tyckte att City of lost souls av Cassandra Clare var seg och mycket kändes som en lång transportsträcka där de olika karaktärerna engagerade sig mest i sina kärleksliv. Alecs beteende irriterade mig något i synnerhet för det kändes både barnsligt och egoistiskt. Detta var den svagaste boken i serien.
Dessutom börjar det kännas orealistiskt att en grupp människor upplever sådana förändringar och sådan dramatik under några korta månader utan att bli utmattade, förvirrade och traumatiserade.

Och seriens bokomslag har jag stört mig på länge. De där påklistrade tribaltatueringar (som på vissa av böckerna sticker ut utanför personen) ska väl se ut som runor, men ser, i mina ögon, bara fåniga ut. Kom igen, ge dem riktiga, svarta runor istället för det där självlysande tramset.

Mitt betyg: 2/5

One thought on “City of lost souls

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s