Den vita katten

 Jag vill inte vara ett monster, men det kanske är för sent för mig att bli något annat.”

Jag har sett Holly Blacks Den vita katten otaliga gånger i skyltningen på biblioteket,  men aldrig känt mig lockad. Men så läste jag en hyllning till den här serien, som heter Berörarna, och blev nyfiken.

Den vita katten utspelar sig i USA och handlar om Cassel Sharpe som går i high school på ett internat. Han har en hemlighet: när han var 14 dödade han sin vän Lila.

Alla i hans familj är Berörare, det vill säga att de kan utöva magi genom kontakt med händerna, men Cassel har inga magiska förmågor alls. Att vara Berörare är detsamma som att stå utanför samhället, men för Cassel betyder det istället att han står utanför sin familj. Detta är en värld där alla människor bär handskar och många har även olika amuletter på sig för att skydda mot magi om de trots allt skulle bli berörda.

Cassel är en intressant karaktär som är sammansatt av många olika delar. Och hans familj och deras kontakter är annorlunda och komplicerade vilket jag uppskattade väldigt mycket.

Detta var en riktigt bra bok som bjöd på både spänning, dramatik och humor. Handlingen var full av vändningar som gjorde att läsningen gick snabbt. En bok att sluka!

Mitt betyg: 3,5/5

One thought on “Den vita katten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s