Harry Potter och de vises sten

PotterRowling
Snyggt!

”Mr och Mrs Dursley i nummer fyra på Privet Drive var med rätta stolta över att kunna säga att de var helt normala. De var de sista man kunde tänka sig inblandade i något konstigt eller mystiskt, för de godtog verkligen inga sådana dumheter.”

Så börjar Harry Potter och de vises sten och jag upplever att denna inledning på något sätt sätter tonen för hela serien. Och att läsa om den här boken var verkligen magiskt (pun inteded)!Jag minns hur förvånad, begeistrad och uppslukad jag blev när jag läste Harry Potter och de vises sten första gången. Mina förväntningar var väldigt låga efter att ha sett halva filmen (mer orkade jag inte med för jag upplevde den som barnslig och fjantig), så jag blev nästan chockad över hur bra boken var och hur mycket jag gillade den. Sedan dess har jag slukat hela serien och läser gärna om böckerna.

Och Rowling är sannerligen en skicklig berättare! Hennes språk flyter på så bra och är så där genombrittiskt på ett sätt som jag älskar. Det är roligt, spännande, läskigt, fantasifullt, häpnadsväckande och hjärteknipande.

Åh, vad jag längtar efter att få läsa den här serien för mina barn!! Men fram till dess så fortsätter jag att njuta av den på egen hand.

Mitt betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s