Janusstenen

 Ruth säger ingenting. Hon ser på benen som redan ligger utplacerade på obduktionsbordet. Ett så litet skelett. Ett så litet liv.

Ett viktorianskt hus ska rivas för att bereda plats åt ett hus med moderna lyxlägenheter. Men mitt under rivningsarbetet hittas skelettet efter ett barn under en tröskel i huset. Ruth Galloway får i egenskap av arkeolog undersöka benen som visar sig tillhöra en liten flicka. Tillsammans med kriminalkommisarie Harry Nelson försöker hon ta reda på vem barnet var och vem som dödade henne.
Samtidigt framskrider hennes graviditet och hon försöker vänja sig vid tanken på att bli mamma. Dessutom måste ju barnets far informeras…

Janusstenen är Elly Griffiths andra bok om Ruth och jag tyckte att den var otroligt spännande! Jag sträckläste den med andan i halsen och kunde inte lägga ner den. Den blandade den torra humor som jag uppskattar med ett mycket gripande kriminalfall.

Mitt betyg: 3/5

3 Replies to “Janusstenen”

  1. Jag hade svårt för det döda barnet, men det verkar som om många av Griffiths böcker handlar om barn. Vet faktiskt inte om jag pallar att läsa om det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s