The Gift

Then she heard a voice speaking a language she couldn’t understand. It was a voice she had never heard before, and it was cold and lifeless, as if spoken from lips long dead.

The Gift (har även getts ut som The Naming i USA) av Alison Croggon var en av de böcker som jag köpte för mitt julklappspresentkort och jag blev sugen på att läsa den direkt eftersom det var så länge sedan jag läste high fantasy. Och så verkade den ju väldigt bra också.

Maerad är en sexton år gammal slav som lever under mycket hårda förhållanden i en avlägsen by. Hon är ensam sedan hennes mamma dog när hon var sju år. Den enda glädje hon har i livet är att spela på lyran som hennes mamma lämnade åt henne.

En dag när hon ska mjölka korna så står det en främling i ladugården och han förvånas över att hon kan se honom. Han är nämligen en bard som dolt sig med en osynlighetsformel. Han förstår att Maerad inte är någon vanlig flicka och tar med sig henne därifrån.

Medan de flyr tillsammans börjar Maerad en resa både ut i världen och in i sig själv. Båda är okända för henne och hon förstår sakta att hon skiljer sig från mängden och att hon har ovanliga förmågor. Men det finns krafter som vill

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, både karaktärerna och den värld som Croggon målade upp. Den kändes komplex och intressant samt lovade mycket inför de kommande böckerna. Intrigen var väldigt spännande och boken slutade med en cliffhanger som heter duga. Faktum är att så fort jag läst ut denna boken så beställde jag seriens följande tre böcker för jag var bara tvungen att få fortsätta följa Maerad och få veta hur det kommer att gå.

Mitt betyg: 4/5

4 Replies to “The Gift”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s