Blythewood

 I belonged to the shadows and now they had come to take me back. I had only to lie still and they would take me.

Året är 1911. Ava är 17 år och efter att hennes mamma tagit sitt liv måste hon slita i en syfabrik för att försörja sig. Men en dag tar fabriken eld och i kaoset räddas hon på ett mystiskt sätt av en pojke med svarta vingar. Dessutom hör hon klockor som klämtar och förföljs av en man som andas ut svarta skuggor ur sin mun. Men när hon berättar om detta blir hon inlåst på ett mentalsjukhus.
Men som tur vad blir hon hittad av den mormor som hon aldrig träffat och som ser till att Ava får gå på den ansedda flickskolan Blythewood. Men det är inte vilken skola som helst, på mer än ett sätt, och dessutom har en flicka nyss försvunnit därifrån på ett mystiskt sätt.

Blythewood av Carol Goodman var en mycket välskriven och fantasifull bok som hängde ihop väldigt bra trots att handlingen är komplex och innehåller många element. Det hade så lätt ha kunnat bli kaka-på-kaka, men så upplevde jag det aldrig. Dessutom är tempot bra och det blir aldrig tråkigt.
Ava är en intagande karaktär som jag kände sympati för direkt. Hon är varm, klipsk, lojal och har skinn på näsan. Både miljöbeskrivningarna och återgivningen av tidseran kändes levande. Och just blandningen av internat, magi och överklass tyckte jag var väldigt tilltalande.

Den här boken var ett stort nöje att läsa och jag tackar Flickan och böckerna vars recension fick upp mina ögon för den. Eftersom det är en planerad trilogi så ser jag fram emot att få följa Avas fortsatta äventyr.

Mitt betyg: 4/5

2 thoughts on “Blythewood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s