4 = Mycket bra, Tonåring & unga vuxna

Beauty queens

I know what Ladybird Hope would say. She would say that this is an opportunity for growth and the establishment of your personal brand. Everybody loves a Miss Teen Dream contestant.

De tävlande i skönhetstävlingen Miss Teen Dream har inte turen på sin sida. När de är på väg till den nationella finalen så kraschar deras plan, de flesta avlider och resten blir strandsatta på en öde ö. Trots att de saknar livets nödtorft så beslutar de sig för att fortsätta förberedelserna inför tävlingen samtidigt som de gör sitt bästa för att överleva. Men är de verkligen ensamma på ön? Kommer de bli räddade? Och var ska de koppla in sina plattänger?

Beauty queens av Libba Bray är en riktigt skruvad och rolig bok, som samtidigt innehåller en stor portion allvar. Den levererar känga efter känga mot skönhetstävlingar, sexism, rasism, samhället, media och storföretagen. Dessutom blir det regelbundet avbrott för reklam.

Sakta lär man känna de olika tjejerna och i samma takt så lär de känna både sig själva och varandra. Och även om de först framstod som väldresserade bimbos visar de sig vara raka motsatsen och definitivt allt annat än hjälplösa.

Handlingen höll ett bra tempo, dialogen kändes äkta och slutet var så himla bra! En riktig Girl Power-bok som varmt rekommenderas.

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner till “Beauty queens”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s