”Det finns bara två anledningar till att någon som inte är synsk ser en ande på sankt Markus afton,  Blue. Antingen är du hans sanna kärlek,” sa Neeve, ”eller så dödade du honom. ”
Blue bor i Henrietta, Virginia, i ett hus fullt av synska, kvinnliga släktingar, men själv har hon inga sådana gåvor. Men en kväll ser hon anden av en kille som kommer att dö innan året är slut.
Han heter Gansey och visar sig vara en privilegierad kille som går på en anrik privatskola i staden. Han är besatt av leylinjer och att hitta den walesiska kung som sägs ligga begravd där. Tillsammans med sina tre kompisar ägnar han all sin kraft åt letandet. Blue lär känna dem och trots sina olikheter så blir de vänner. Men de är inte ensamma i sitt sökande.
Av Faith Erin Hicks

Kretsen av Maggie Steifvater var en väldigt bra bok om en brokig samling mycket intressanta karaktärer (herregud, varenda en av dem var ett mysterium som man ville undersöka närmare och komma underfund med). Den var dessutom välskriven, hade bra fart och var full av målande iakttagelser.

Kretsen var svår att lägga ner och jag mer eller mindre sträckläste den. Jag gillade speciellt att man inte fick alla svar utan att spänningen finns kvar till nästa bok (som heter Drömtjuvarna).
Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s