Boktatueringar

PicMonkey CollageI veckans jerka handlar det om boktatueringar vilket är något som ligger mig varmt om hjärtat. Frågan var om man skulle kunna tänka sig att göra en sådan och i mitt fall är det redan gjort. Flera gånger om. Jag har ett gäng tatueringar varav den största är en sleeve på vänster arm och flera av dem har litterära kopplingar.

Utsidan av vänster överarm ser ni till höger. Det är en bokstapel med namnen på några favoritförfattare på böckerna, som till exempel Jane Austen, Brontë, TS Eliot, Sylvia Plath och Karin Boye. På den röda boken högst upp står mina barns namn, men jag har suddat ut dem på fotot. Därför ser det lite konstigt ut.

Till höger är tatueringen på insidan av min högra underarm. Det är en illustration av lampan som står mitt i skogen i Narniaböckerna och jag har skrivit mer om den här.

Mitt enda citat har många källor (Buddhas sista ord, Bibeln, persisk poesi samt är titeln på en mycket bra skiva av George Harrison) och sitter på insidan av vänster överarm.

Jag även en liten Nalle Puh som hänger i en ballong på magen. Min första tatuering.

I nuläget har jag inga planer på att skaffa fler tatueringar, men man ska aldrig säga aldrig. 🙂

Hittade två länkar hos er som deltog i jerkan till boktatueringar: 50 incredible tattoos inspired by books (min Narniatatuering finns med, men måste nog säga att min är snyggare gjord) och The word made flesh.

38 thoughts on “Boktatueringar

  1. Jag säger bara WOW! Älskar dina tatueringar, åh vad fina 🙂 Sleeve tycker jag är fint och skulle lätt kunna tänka mig det men har inte så många ideer än för en hel sleeve, men vem vet kanske någon dag 😉

    Gilla

  2. Tack! Resten av armen är blommor, citatet och otatuerad hud som bildar ”slingror” genom de andra motiven. Så det är samma tema på hela armen. Hittar man ett bra tema så är det lätt. Och det finns ju så många snygga motiv och stilar.

    Gilla

  3. Så läckert! Jag har planer på att täcka hela min rygg, men inte på en sleeve, men nu blev jag sugen. Min högeram är helt utan tatueringar än så länge, där kunde jag bygga upp nått!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s