The riddle

 ”We are in the midst of some vast plan, and soon all the pieces will be moving across the game board. We will fight, as we have always done, to protect our own, and to safeguard the Light, but I fear it will be a better fight, and I do not know that we shall prevail.”

I The Riddle av Alison Croggon fortsätter äventyret för Maerad som nu flyr från både mörkrets och ljusets anhängare. Hon och Cadvan beger sig norrut i ett försök att få reda på om det finns något sätt att stoppa ondskans krafter och vad som är Maerads sanna öde. Hon besöker platser och lär känna människor som förundrar henne.

Det tog lite längre tid för mig att läsa The Riddle. Den var inte dålig och absolut inte händelselös, men den var inte lika spännande som den första. Fast mest beror det nog på att det kom andra böcker emellan vilket fick mig att tappa fokus.

Det är kul att läsa Croggons böcker för det är aldrig någon karaktär som ”sitter säkert” utan det oväntade sker vilket gör det väldigt spännande.
Jag tycker att det märks att författaren är poet. Inte att språket är ordrikt och överflödande på något sätt, utan det är vackert på ett sätt som gör det till ett rent nöje att ta del av. Jag gillar även hennes grepp att i förordet antyda att historien är en gammal legend som hon enbart översatt.

Mitt betyg: 3,5/5

 1. […] Alison Croggon: The Riddle […]

  Gilla

  Svara

 2. […] The riddle av Alison Croggon […]

  Gilla

  Svara

 3. […] Croggon, vilket är bok nummer tre i serien. Jag trodde att denna boken skulle fortsätta där The riddle slutade och att man skulle få fortsätta följa Maerad. Men det blev snabbt spännande och […]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: