Leva älska brinna dö

Tiden håller på att ta slut för Aveline. Hennes hjärta orkar inte mycket längre till, hennes föräldrar är döda, Alexander har lämnat henne och tillsammans med Billy, och några andra, reser hon för att försöka rädda sitt liv. Parallellt får man även läsa om vad som händer med Alexander och vad som finns i Billys förflutna.

Jag ville verkligen läsa Leva älska brinna dö av Sofie Trinh Johansson och tycka om den för jag gillade de två första delarna, men efter att ha skummat fram några hundra sidor så fick jag nog. Då räckte inte ens nyfikenheten över hur det skulle gå för att jag skulle fortsätta läsa.

Boken består mest av dialog och det kändes som om det var samma teman och diskussioner om och om igen. Samtidigt så hände det inte så mycket förutom att de reste. Jag upplever att en del kunde ha skalats bort för att få ett bättre slutresultat.
Dessutom kan jag inte släppa att Aveline är så förälskad i och har passionerat sex med en man som faktiskt har våldtagit henne. Det känns helt orealistiskt.

Mitt betyg: 1/5

 1. Läste den första boken i den här serien (trilogin?) och gillade den inte speciellt mycket. Därför har jag inte heller fortsatt 🙂

  Gilla

  Svara

 2. Den urartade tyvärr rätt rejält.

  Gilla

  Svara

 3. […] tyckte jag nog bäst om Blythewood medan Intuitive eating var bäst av faktaböckerna. Sämsta: Leva älska brinna dö av Sofie Trinh Johansson var så dålig att jag inte kunde förmå mig att läsa ut den. Synd för […]

  Gilla

  Svara

 4. […] Så det krävdes lite funderande och efterforskning, men till slut kom jag på att jag tröttnade på Sofie Trinh Johanssons trilogi. Varför har jag skrivit om här.  […]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: