Bli en bättre löpare

Att skriva det här inlägget känns lite farligt, som att måla fan på väggen.

De senaste två åren har jag haft besvär av ett envist löparknä som gjort att jag inte har kunnat springa, vilket varit förödande för mitt mående. Jag trodde faktiskt att det var kört för mig, efter nästan tjugo års regelbunden löpning.

Men häromdagen var löplusten så stor att jag vågade mig på att göra ett nytt försök. Jag gick mest, men lade in några korta försök till löpning. Väldigt långsamt och försiktigt och bara på plan mark.

Och efteråt kändes det ok! Ingen smärta eller svullnad! Äntligen känner jag lite hopp och energi!

Men nu till själva boktipset: Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf. Det är en väldigt bra och snygg bok om löpning som passar för både nybörjare och de som är lite mer erfarna. Det finns kapitel om att komma igång, springa lopp, styrketräning, stretch med mera.

Just nu läser jag sidan om löparknä om och om igen. Jag stretchar och masserar. Och håller tummarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s