3 = Bra, 9-12 år, Fantasy

Monsterhavet

”Vi var bara nära döden sex eller sju gånger, vilket jag tyckte var ganska bra.”

I den andra boken i serien om Percy Jackson av Rick Riordan, Monsterhavet, så är halvblodslägret i fara. Det magiska skyddet försvagas allt mer eftersom Thalias träd är döende och monster hotar att översvämma lägret och döda de unga hjältarna.

Men det finns ett sätt att rädda lägret och trots att de förbjuds att göra så ger sig Percy, Annabeth samt Percys nyfunne släkting iväg. Det blir ett äventyr fyllt av både faror och fällor och vid målet för deras resa väntar Grover. Iklädd bröllopsklänning.

Jag gillade den här boken och tyckte att den var snäppet bättre än The lightening theif. Eftersom jag läste den här på svenska så kan jag jämföra och jag tycker att översättningen är mycket bra. Är det något som retar mig till vansinne så är det taffliga översättningar. Som tur vad är de ovanliga.

Även denna bok har hunnit bli film och jag tycker nog att filmomslaget är bra mycket roligare än bokomslaget.

Mitt betyg: 3,5/5

3 reaktioner till “Monsterhavet”

  1. Åhh, jag måste verkligen läsa både första och andra boken snart! Har bara sätt filmen och läst ett utdrag ur första boken men serien verkar sjukt bra! 🙂 Ha en riktigt Glad Påsk med inga sura miner! hehe min dåliga humor 😉 Kram! //www.baraholm.blogg.se

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s