Bokbaksmälla

 Veckans jerka lyder: 

”Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ‘21 signs you´re suffering from a book hangover‘? Vilket eller vilka i så fall?”

Naturligtvis känner jag igen mig i flera av påståendena! Det är ju så det känns ibland när man läst något fantastiskt och inte vill att det ska ta slut.

Jag brukar läsa allt som författaren skrivit i övrigt (5) och googla eventuella uppföljare eller filmer (6 & 7). Även om jag inte sätter en timer som räknar ner så händer det ofta att jag skriver in releasedatumet i min kalender så att jag inte ska missa det. Och sedan nummer 17, när man försöker gå vidare och välja en annan bok vilket är så svårt eftersom allt känns trist i jämförelse. Man vill ju bara tillbaka till den värld och de karaktärer som man har förälskat sig i.

Något som inte stod på listan, men som ofta är aktuellt för mig, är när man har grottat ner sig fullständigt i en serie och/eller förälskat sig i en bok och man inte har någon att prata med om hur bra boken är. Då är det tur att internet finns så att man inte känner sig helt ensam.

14 Replies to “Bokbaksmälla”

 1. Ja, det har du verkligen rätt om – det är tur att internet finns. I min närhet finns det inte många som är intresserade av mina typer av böcker. De tycker bara jag är konstig (fick igår kommentaren ”Ska du inte försöka skriva en 'vanlig' bok nån gång?”), så då är det skönt att få hitta någon annan att prata med.

  Gilla

 2. Någon timer sätter egentligen inte jag heller, men precis som du så brukar det finnas en anteckning i kalendern 🙂

  Gilla

 3. Tyckte nog att jag har en ganska så avslappnad inställning till det här med läsning till jag kom till punkt 15.

  Gilla

 4. Vilken trist kommentar du fick. Vad är det för kul att läsa/skriva en bok som är vanlig?

  Gilla

 5. Att man känner sig ensam… det var anledningen till att jag började blogga en gång i tiden. Då var det framför allt True Blood som jag var besatt av 🙂

  Gilla

 6. Det var nog bara 20 som helt och fullt stämde in på mig, börjar på en ny bok, så jag tror inte jag har så mycket boksmälla… Att köpa fler böcker av en författare jag uppskattat ser jag bara som smart, men filmatiseringar avstå jag helst. De kan ändå inte mäta sig med den film av boken jag redan skapat i mitt huvud…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s