Timeless

”Madame Lefoux. That woman cannot be depended upon. I´m surprised the countess trusts her so far as she can throw her. Although, I suppose being a vampire, she could throw her quite far.”

Alexias dotter har nu blivit närmare två år och är en mycket bestämd liten flicka med speciella och okända krafter som hon inte drar sig för att använda för att få sin vilja igenom.
När Alexia och Prudence blir kallade till Egypten av en uråldrig vampyr så har de inget annat val än att åka.
Lord Maccon följer med för att utreda mordet på en varulv från hans gamla flock. Samtidigt i London ägnar Lyall och Biffy sig åt samma sak.

Jag tyckte inte att Timeless av Gail Carriger var speciellt bra. Det kändes som om den mest knöt ihop trådarna inför en avslutning och när den kom så kändes det bara skönt att serien var slut.
Intrigen var inte något vidare spännande och jag hade svårt att engagera mig i mordutredningen.

Dessutom så blev jag irriterad på Alexia som jag upplevde som kall mot sin dotter. Att man relaterar till sitt barn som ”barnbekymret” (”infant-inconvenience”) i graviditetens början eller till och med när man är höggravid och knappt kan röra sig är förståeligt. Men att tänka så, och dessutom ibland tilltala henne med ”infant”, när barnet är nästan två år gammal känns bara osmakligt. Det fick mig faktiskt att tappa respekten lite för Alexia.

Mitt betyg: 2/5

3 thoughts on “Timeless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s