3 = Bra, Memoar, biografi & dagbok

It´s not really about the hair

 I´m not in this life to judge anyone else and I don´t want to be judged either.

Jag har blivit riktigt insnöad på Frisörakuten där tuffa Tabatha Coffey rustar upp nedgångna och konkursmässiga friseringssalonger. Så när jag hittade hennes biografi, It´s not really about the hair, för ynka 32 kronor till min kindle så kunde jag inte låta bli.

Och jag blev faktiskt förvånad av det jag läste. Jag hade fått för mig att hon var snobbig och kanske kom från övre medelklassen, men det visade sig att hon är uppvuxen på sina föräldrars strippklubbar bland de transsexuella dansarna. Men det var innan hennes våldsamme, alkoholiserade pappa tömde familjens bankkonto och övergav Tabatha och hennes mor. Sedan fick de kämpa vidare själva. Och det imponerar mig verkligen med Tabatha för hon har bokstavligen startat med två tomma händer och arbetat sig uppåt.

Hon berättar om de människor som inspirerat och format henne, om en bröstförstoring som nästan kostade henne livet, om att vara gay samt om att hon var överviktig som barn och tonåring. Och framför allt så handlar det om hennes strävan att bli en bra frisör och driva en framgångsrik salong.

Texten ”låter” precis som hon pratar, vilket gör att den känns väldigt äkta och dessutom var det kul att se foton av henne och hennes familj.
Det är verkligen typiskt det här att hon kallas för bitch (vilket hon översätter till: Bravery, Intelligence, Tenacity, Creativity & Honesty), medan en man som uppvisar samma egenskaper kallas målmedveten, kompetent och rak.

Jag tycker att hon är en mycket stark kvinna och en bra förebild för tjejer. Mer sånt!

Mitt betyg: 3/5

En reaktion till “It´s not really about the hair”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s